Bellacasa.dk © 2009                    

 

Tante Hennys abrikoschutney

 

 

Til ca. 2 glas


2 dl vand
3 dl sukker
½ stang vanille
¾ kg  friske abrikoser (eller tørrede)
250 g lyse rosiner
½ l lys eddike
1-2 røde chili
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
1 skalotteløg

 

Kog vand, sukker og vanille sammen i 5 minutter.

Kom halverede udstenede abrikoser (eller tørrede), rosiner samt eddike ved og kog i 10 minutter.

Kom krydderierne ved og kog yderligere 5 minutter.

Tag låget af og kog lagen ind til det halve.

Hæld på skoldede eddikeskyllede glas eller purer chutneyen til en grov masse og kom på glas.

Lukkes grundigt og stilles mørkt og ikke varmt.

 

 

 

 

Tip    Smager dejligt til fx ristaffel eller boller i karry.