Bellacasa.dk © 2011                    

 

Adventskaffeboller

 

 

20-25 stk.


Ingredienser

25 g gær

75 g smør eller margarine

3 dl mælk

½ tsk. salt

1 dl sukker

1 tsk. kardemomme

1 æg

9 dl hvedemel

 

Fyld

75 g smør eller margarine

2 dl  rørsukker

1 tsk.vaniljesukker

1 revet æble

 

Toppings

Æggeblomme til pensling

Hakkede mandler/nødder

Flormelis

 

  • Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
  • Tilsæt mælken og varm op til 37 grader.
  • Hæld det over gæren og rør indtil gæren er opløst.
  • Tilsæt salt, sukker,  kardemomme og æg. tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen slipper skålen.
  • Lad dejen hæve under et klæde i  20 minutter.
  • Bland fedtstof, flormelis og vaniljesukker til fyldet.
  • Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en rektangulær flade på ca. 30 x 50 cm.
  • Læg fyldet ovenpå. Strø det revne æble udover.
  • Rul dejen sammen til en rulle. Skær ud i små stykker (skiver), som placeres på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.
  • Pensl med æggeblomme. Strø mandelspåner/nødder ud over.
  • Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
  • Drys flormelis over bollerne inden servering.

 


 

 

 

 

 

 

Tip

Læg bollerne i papirsforme. Det ser rigtig pænt ud og så undgår du også at bollerne klistres sammen under hævningen eller bagningen.