Bellacasa.dk © 2012                    

 

Ovnbagt torsk med sennepssauce

 

 

Status: skal testes

 


2 voksne og 2 børn:

 

500 g torskefilet

salt og peber

 

600 g bagekartofler

3 gulerødder

2 porrer

1 spsk olivenolie

½ potte timian

 

Sauce:

2 skalotteløg

1½ dl hønsebouillon

2 dl madlavningsfløde

1 spsk fiskesennep eller dijonsennep

lidt finthakket purløg

 

 

Skær torskefileten i 4-6 passende portionsstykker, læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Sæt fadet i køleskabet til fisken skal bages 10 min. før spisetid.

 

Bland kartofler og gulerødder i mindre tern og porrer i skiver sammen med olivenolie, groft plukket timian, salt og peber. Bages i ovnen ved 200° i 30-35 min. til de er møre.  Bag torsken med i ovnen i de sidste 10 min. af tilberedningstiden.

 

Kog skalotteløg i små tern i hønsebouillon i 4-5 min. indtil der er 1 dl tilbage. Tilsæt fløde og kog fortsat et kort øjeblik. Tag gryden fra varmen, pisk den grove sennep i og krydr med salt, peber og finthakket purløg.