Bellacasa.dk © 2009                    

 

Carpacciosnegle

 

Carpaccio er en italiensk forret, der består af tynde skiver oksekød marineret i olivenolie, parmesanost og diverse krydderier.

 

 

ca. 20 stk.


1 pk carpaccio

1 spsk olivenolie

½ tsk salt

1 knsp hvid peber

1 dl hakket rucolasalat

1 dl fristrevet parmesan

2 tynde flute (i skiver)

 

Læg de tynde carpaccioskiver ved siden af hinanden på et stykke husholdningsfilm. Lad skiverne rage lidt ind over hinanden, så de danner en sammenhængende falde. Pensl skiverne med olivenolie.

Fordel resten af ingredienserne over skiverne og rul dem sammen til en kort, buttet roulade. Læg rullen i fryseren i mindst 3-4 timer (så er et nemmere at skære tynde skiver af den – købet tør på brødet i løbet af få minutter).

Ca. ½ time før serveringen tages carpacciorullen ud af fryseren og skæres i tynde, ensartede skiver med en skarp kniv.

 

Steg brødskiverne gyldne i smør, før du lægger én carpacciosnegel på én skive brød.

 

 

 

 

 

Laksesnegle

 

 

ca. 20 stk.


1 pk røget laks (ca. 150 g)

1 spsk sesamolie (eller nøddeolie)

1 tsk salt

1 knsp peber

1 tsk farin

1 spsk citronsaft

½ dl klippet purløg

2 tynde flute (i skiver)

 

Læg lakseskiverne ved siden af hinanden på et stykke husholdningsfilm. Lad skiverne rage lidt ind over hinanden, så de danner en sammenhængende falde. Pensl skiverne med sesamolie.


Fordel resten af ingredienserne over skiverne og rul dem sammen til en kort, buttet roulade. Læg rullen i fryseren i mindst 3-4 timer (så er et nemmere at skære tynde skiver af den – laksen tør på brødet i løbet af få minutter).

Ca. ½ time før serveringen tages lakserullen ud af fryseren og skæres i tynde, ensartede skiver med en skarp kniv.

 

Steg brødskiverne gyldne i smør, før du lægger én laksesnegel på én skive brød.

 

 

Disse små godbidder er helt suveræne som forret.

 

 

Serveres med lidt ekstra rucula.