Bellacasa.dk © 2009                    

 

Chokoladetrøfler

 

Fra Karolines Køkken har man suppleret repertoiret med en opskrift på lidt godt til den søde tand. De foreslår, at man serverer trøflerne med syltet citrusskal, men jeg synes nu, de smager himmelsk som de er.

 


Til ca. 60 stk.

 

1/4 l piskefløde

150 g god, mørk chokolade

75 g smør

3 spsk. sukker

 

Bring fløden i kog i en tykbrundet gryde under omrøring.

 

Bræk chokoladen i små stykker og smelt den i fløden sammen med smør og sukker.

 

Kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter.

 

Hæld chokolademassen i et fad (ca. 3 x 16 x 25 cm) og stil det tildækket i køleskab i ca. 1 døgn.

 

Skær så chokolademassen igennem 9 gange på den lange led og 5 gange på den korte led, så der bliver 60 firkanter.

 

Form med 2 teskeer hver firkant til en kugle og tril den i kakao.