Bellacasa.dk © 2009                    

 

Citrontærte

 

En afbalanceret kombination af surt og sødt kendetegner denne citrontærte. Citronerne kan evt. erstattes af andre citrusfrugter, eksempelvis lime og/eller appelsin.

 

 

Til 8 personer 

 

1 portion sødet mørdej (jeg springer nogen gange over og køber en færdig tærtedej, med et meget fint resultat).

 

Fyld:

1½ dl piskefløde

4 æg

150 g sukker

Saft af 4 citroner, ca. 2 dl

Fintrevet skal af 1 citron

 

Læg tærtedejen i tærteformen og pas pænt til langs kanten. Sættes i køleskabet i 30 minutter. Ovnen forvarmes til 190 grader. Tærten fyldes med bagebønner ol. og forbages i 10 minutter. Fjern derpå bønnerne og bag evt. tærten i yderligere 3-4 minutter. Skru ovnen ned til 140 grader.

 

Fløden hædes i en lille gryde og opvarmes langsomt ved lav varme. I en separat skål piskes æggene sammen med sukker og citronsaft. Den varme fløde røres også i. hæld denne blanding igennem en finmasket si, og tilsæt dernæst den revne citronskal. Cremen hældes nu over den forbagte tærtebund. Tærten stilles igen ind i ovnen og bages i 35 minutter eller til flydet synes fast. Tærten kan forekomme lindt blåd, når den tages ud af ovnen, men fyldet vil stivne, når tærten afkøles. Den (tages forsgtigt ud af formen - det undlader jeg) og stilles i køleskabet, gerne natten over. Sigt et fint lag flormelis hen over tærten umiddelbart inden den serveres.

 

 

 

Tip  Citrontærten kan holde sig i køleskabet i op til 3 dage.