Bellacasa.dk © 2009                    

 

Friturestegte Honduras rejer med kryddersauce

 

 

 

 

 

Mel, æg, øl, vand og olie røres sammen og krydres med salt og peber. Lad dejen hvile en time på køl. Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i.

 

Rejerne dryppes i dejen og steges i friture 3 minutter ved 180 grader (brug evt. et stegetermometer til at måle temperaturen med).

 

Creme fraiche, mayonnaise, engelsk sauce og chili røres sammen. Purløg og persille hakkes fint og tilsættes. Smages til med salt peber og citronsaft.

 

Kryddersaucen serveres med de stegte rejer, lune flutes og citronbåde.

 

4 personer


200 g Honduras rejer

250 g mel

1 æg

2 dl øl

1 dl lunken vand

½ dl olie

2 stift piskede æggehvider

2 l fritureolie

 

Kryddersauce:

1 dl creme fraiche

1 dl mayonnaise

2 spsk engelsk sauce

1 knsp chili

1 spsk hakket persille

1 spsk hakket purløg

salt og pber, frisk fra kværn