Bellacasa.dk © 2009                    

 

Jordbærkage

 

Denne er med marcipanbund - og mindst lige så god - måske bedre - som den der altid er er revet væk hos bageren, når du selv skal ha'.

 

Til 8-10 personer

 

Marcipanbund:
2 store æg eller 3 mellemstore æg
200 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
200 g ren rå marcipan
Reven skal af 1 appelsin

 

Pynt:

Flødeskum eller vaniljeis og friske jordbær


 

Smør en springform med løs bund (24 cm).

Pisk æg og sukker til en tyk creme og vend forsigtigt mel blandet med bagepulver heri.

Riv ren rå marcipan groft og vend den i dejen sammen med appelsinskal. Hæld dejen i formen.

 

Bagetid: ca. 30 min. i en 175º varm ovn.

Pynt den afkølede kage med flødeskum og jordbær.

 

 

Tip  Prøv tærten med bagt frugt. Følg opskriften, men kom 150 g frosne bær, fx solbær, blåbær eller kirsebær over dejen. Dæk frugten med 50 g koldt smår i skiver og bag tærten.

 

Bagetid: Bagetid: Ca. 35-40 min. i en 175º varm ovn.