Bellacasa.dk © 2009                    

 

Kartoffelgratin med Munster ost

 

Munster ost smeltet i fløde er utrolig fin hældt over taglagte kartofler.

 

 

500 g kartoler
150 g Munster ost, skorpen fjernes og skæres i tern [Vi bruger gerne Gouda ost i stedet for]
4 spsk piskefløde [Vi bruger 1 Maizena madfløde 7 % i stedet for piskefløde og mælk]
1½ dl mælk
2 spsk friskklippet purløg

Friskrevet muskatnød
Salt og friskkværnet sort peber

 

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver eller mundrette tern. Kog kartoflerne i letsaltet vand ca. 10 min, til de er møre. Hæld vandet fra og kom dem i et fratinfad.

 

Formvarm grillen. [Vi bruger varmluftsovnen, 200 grader].

 

Bland ost, fløde og mælk i en lille gryde. Opvarmes langsomt, til osten er smeltet. Må ikke koge. Tages af varmen. Rør purløg eller persille i tilsæt musket efter smag og krydr let med salt og peber. Hæld blandingen over kartoflerne.

 

Grill/tilbered, til overfladen er gyldenbrun. [Vi sætter i ovnen i ca. 30-35 min].

 

Server straks.

 

 

 

Variation fra bogen

Man kan bruge enhver halvfast eller fransk ost med vasket skorpe til denne ret. Reblochon giver et fint resultat. Langes eller Epoisses giver en ekstra kraftig smag.