Bellacasa.dk © 2009                    

 

Løgflan

 

 

Til 4 personer


1 stort løg i skiver (150 g)

1 fed knust hvidløg

1 tsk. tørret timian

2 spsk. olie

1½ dl fløde 13 %

1 æg

1 æggeblomme

1 spsk. majsstivelse

cayennepeber, salt og peber

 

Damp løg, hvidløg og timian i olie ved svag varme under låg i ca. 10 minutter. Pisk fløde, æg, æggeblomme, majsstivelse og krydderier sammen. Fordel først løgblandingen i 4 små smurte portionsforme (ca. 1½ dl), dernæst æggeblandingen. Bag dem midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, til de er faste og gyldenbrune på overfladen. Vend dem ud af formene ved servering, den brune side skal opad.

 

 

 

Serveringsforslag

 

Servér løgflan til fx entrecôtes ledsaget af Pommes frites eller røsti, ristede champignonhatte og whiskeysauce.

 

Velbekomme