Bellacasa.dk © 2009                    

 

Makroner med kaffe og hasselnød

 

Makroner laves traditionelt med knuste mandler. I denne opskrift bruges hasselnødder, som ristes let, før de knuses, men du kan også bruge valnødder i stedet for.

 

 

Giver 20 stk.

 

Spiselige rispapir (har bare brugt almindeligt bagepapir)
115 g hasselnødder uden skal
225 g strøsukker
1 spsk. rismel
2 spsk. kaffepulver fx med hasselnøddesmag (har bare brugt nescafé)
2 æggehvider
Strøsukker til at drysse med

 

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Læg rispapir på to bageplader. Læg de afskallede hasselnødder på en bageplade, og bag dem i 5 minutter. Køl dem af, som dem i en foodprocessor, og kværn dem fint.


Bland de kværnede nødder med sukker, rismel og kaffe. Rør æggehviderne i og rør en temmelig stiv pasta.


Med en ske hældes pastaen op i en sprøjtepose med glat spids på 1 cm. Sprøjt runde klatter på rispapiret med plads imellem.

 

Drys hver makron med en smule strøsukker og bag dem i 20 minutter, eller til de er lysgyldne. Flyt dem over på en rist for at køle af. Fjern overskydende rispapir, når det er helt koldt. Serveres straks, eller opbevares i en lufttæt beholder i op til 2-3 dage.