Bellacasa.dk © 2009                    

 

Mandelbunde med hvid chokoladecreme

 

En rigtig lækker dessert, som er nytårsmenuen værdig. Kræver forberedelse; start dagen før de skal serveres.

 

 

Til 6 personer

 

Mandelbunde:

100 g hakkede, ristede mandler

100 g blød nougat

100 g ren rå marcipan

 

Chokoladecreme:

200 g hvid chokolade

2½ dl piskefløde

 

Chokoladestrimler:

50 g mørk overtrækschokolade

 

Tilbehør:

Chokoladesauce og frugt efter eget valg - stjernefrugt eller hindbær passer godt.

 

Dagen før

Til mandelbundene blandes hakkede mandler med revet marcipan og smeltet nougat. Med en spiske kommes massen op i kagekapsler af papir og lad massen afkøle i køleskabet natten over.

 

Til chokoladecremen koges fløden op og tilsættes hakket hvid chokolade under omrøring. Afkøles i en skål i kølskab til dagen efter.

 

På selve dagen

Server desserten med stil ved at lave nogle flotte chokoladestrimler af mørk chokolade. Det er ikke så svært. Fx kan smeltet mørk overtrækschokolade fordeles på bagepapir og trækkes af med en savtakket kniv. Lige før chokoladen størkner, skæres de lange strimler.

 

Før serveringen piskes chokoladecremen op og formes som "æg" med en varm, våd spiseske. Desserten anrettes med chokoladecremen oven på mandelbunden og dekoreres med stjernefrugt, chokoladestrimler og chokoladesauce.

 

 

 

 

 

Desserten Nytåret 2007