Bellacasa.dk © 2009                    

 

Marcipanfragilité med mocca chokoladecreme

 

En rigtig gourmetdessert. Den smager himmelsk!

 

 

Til 8-10 personer

 

Fragilitébunde:
8 æggehvider
250 g sukker
250 g hakkede mandler eller hasselnødder
100 g Ren rå marcipan eller bagemarcipan

 

Moccacreme:
100 g Kaffebønner
1/2 liter piskefløde
300 g hvid chokolade (brug Odense hvid)

 

Pynt:
4-5 vaniljestænger

 

 

Læg de hakkede nødder på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 5 minutter til de er gyldne. Afkøl dem på rist.

 

Pisk æggehvider og sukker stift. Riv ren rå marcipan i – kom nødderne i og vend det hele forsigtigt rundt. Fordel massen med en tykkelse på ca. 1/2 cm på en bageplade med bagepapir.

 

Bag det ved ca. 180 grader i ca. 25 minutter til det bliver gylden og sprødt. Når der er 4-5 minutter tilbage, lægges vaniljestængerne (som du har dyppet i sukker) ind til de bliver sprøde (du kan med fordel bruge kornene i en anden opskrift). Afkøl det hele på rist dog med fragilitébunden opad.

 

Hak chokoladen i små stykker og kom det i en skål.

 

Kaffebønner og piskefløde koges op - sigt det derefter over chokoladen. Rør rundt indtil chokoladen er helt smeltet. Stilles på køl i mindst 6 timer, hvorefter den piskes op til en cremet konsistens. Pas på det ikke skiller.

 

Del fragilitébundene i ca. 18-24 lige store stykker og byg derefter hver dessert op med moccacreme imellem bundene, således desserten består af 3-4 lag, som vist på billedet.

 

Pynt til sidst med stykker fra de sprøde vaniljestænger.

 

 

 

Desserten Nytåret 2003