Bellacasa.dk © 2012                   

 

Tag portvinen ud af skabet

 

Portvin fortjener at ryste sit mormorimage af sig og blive taget frem lidt oftere. De fleste forbinder portvinssmagen med desserter, men den egner sig både til drinks, mad og kaffe.

 


Quinta do Pégo

Late Bottled Vintage (LBV) Unfiltered, årgang 2007. Vinen lagres ublandet på fad, tappes efter 4-6 år. Dybrød farve, frisk bouquet af modne, røde fruger. Fyldig smag, behagelig og vedvarende eftersmag. Kan drikkes nu, hvis man ønsker sig ung, frugtrig smag. Vent et par år med at drikke den, hvis du ønsker dig en mere blød og moden portvin. Halvtør. Perfekt til efter-maden-drinks, men egner sig også til fx chokolade, kandiserede frugter og cremede oste.

 

Porto Pink

Druerne høstes tidligt for at holde en høj surhedsgrad og et lavt sukkerniveau. Produktionstiden forkortes i forhold til andre portvine for at få den lyse farve og en frisk aroma.

 

Porto Pocas

Årsgang 2006. Vinen lagres få fad frem til tapningen på flaske. Farven er solbærsort med granatrød kant. Dufter sødt og bærkrydret. Smager kraftfuldt, næsten lakridsagtigt, har sødme og stor koncentration med toner af kakao og blommer. God til frugtdesserter og modne oste.

 

Rozès Vintage Port

Årgang 2007. Lagrer to år på egetræsfade og tappes derefter på flasker. Dyrket i Cima Corgoområdet i den portugisiske Dourodal. Druerne kommer kun fra vinmarker med den højeste klassifikation. Har en mørkerød farve, intens frugtbouquet med frisk smag. Halvsød. Velegnet til desserter og oste.

 

 

 

 

Tip Lad flasken stå oprejst i 48 timer, inden du åbner den - det får bundfaldet til at falde ned på flaskens bund. Du kan dekantere portvinen for at få bundfaldet til at blive i flasken. 2-3 timer efter dekanteringen kan du servere portvinen, som bør drikkes inden for 24 timer, efter du har åbnet den.

 

Vidste du, at portvinen er en hedvin, som dyrkes i Douroregionen i det nordlige Portugal. Vinho do Porto, portvin, har sit navn efter Portugals næststørste by Porto.

 

 

 

 

 

Portvin kan stamme fra både hvide og røde druer.