Bellacasa.dk © 2009                    

 

Vild risalamande

 

Vildt lækker ...

 

 

Til 6 personer

 

2½ dl vand

85 g grødris

50 g vilde ris

7½ dl sødmælk

1 flækket vanillestand

2 spsk. sukker

100 g smuttede hakkede mandler

½ l piskefløde

 

 

Vandet bringes i kog i en tykbundet gryde.

 

Grødris og vilderis drysses i og koges i ca. 2 minutter.

 

Vanillestang og mælk tilsættes. Bringes atter i kog under omrøring.

 

Grøden småsimrer under låg ved svag varme i ca. 50 minutter. Låget tages af og grøden koger videre i ca. 10 minutter under hyppig omrøring.

 

Grøden afkøles og vanillestangen fjernes.

 

Sukker og mandler røres i.

 

Fløden piskes til skum og vendes i.

 

Desserten stilles i køleskab.

 

Serveres med appelsinsitup med vanille og chili.

 

 

 

Her finder du opskriften på Appelsinsirup med vanille og chili