Bellacasa.dk © 2009                    

 

Blåbærkompot med valnøddedrys

 

 

Til 4 personer

 

450 g frosne blåbær

4 spsk. rørsukker

1 vanillestang

1-2 spsk. citronsaft

 

Topping:

2 dl græsk yoghurt 2 %

10 valnødder

 

 

Kom blåbær, sukker samt korn og stang fra flækket vanillestang i en gryde. Lad simre under låg i 10 minutter. Sluk og afkøl.

 

Smag til med citronsaft.

 

Kom blåbærkompot i fire skåle og top med yoghurt og hakkede valnødder.

 

 

 

 

Tip  Hvis man laver desserter med syrlige frugter eller bær, er det en god idé at kombinere dem med søde frugter og bær fx banan eller tørrede frugter, som har et naturligt højt indhold af naturligt sukker.

 

Energi pr. person

814 kilojoule

 

Energifordeling

Protein 9 %

Kylhydrat 65 %

Fedt 26 %