Bellacasa.dk © 2009                    

 

Hurtig tomatsuppe

 

Det er længe siden jeg har prøvet at lave denne tomatsuppe, men jeg husker den som super god.

 

 

Til 2-3 personer

 

1 stort finthakket løg

2 finthakkede fed hvidløg

2-3 spsk. olivenolie

1 ds. purerede tomater (ca. 500 g)

2½ dl grøntsagsbouillon

1 dl fløde

1 spsk. tørret basilikum

1 spsk. finthakket persille

lidt cayennepeber

salt og peber

 

Tilbehør:

4-6 skiver hvedebrød smurt med smør og drysset med revet ost og gratineret i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 200 grader.

 

Til suppen klares løg og hvidløg i olien. Tomater, bouillon og basilikum tilsættes, og suppen koger svagt i 10 minutter. Tilsæt fløde, kog igennem, og smag til med krydderier. Rør halvdelen af persillen i, og drys med resten. Servér suppen og brødene rygende varme.

 

 

 

TIP  For en lidt stærke smagsoplevelse kan man plante en klat flødepeberod midt på tallerken.