|
|
|
Adventskaffeboller
20-25 stk.
Ingredienser
25 g gær
75 g smør eller margarine
3 dl mælk
½ tsk. salt
1 dl sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
9 dl hvedemel
Fyld
75 g smør eller margarine
2 dl rørsukker
1 tsk.vaniljesukker
1 revet æble
Toppings
Æggeblomme til pensling
Hakkede mandler/nødder
Flormelis
- Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
- Tilsæt mælken og varm op til 37 grader.
- Hæld det over gæren og rør indtil gæren er opløst.
- Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg. tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen slipper skålen.
- Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.
- Bland fedtstof, flormelis og vaniljesukker til fyldet.
- Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en rektangulær flade på ca. 30 x 50 cm.
- Læg fyldet ovenpå. Strø det revne æble udover.
- Rul dejen sammen til en rulle. Skær ud i små stykker (skiver), som placeres på en bageplade med bagepapir.
- Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.
- Pensl med æggeblomme. Strø mandelspåner/nødder ud over.
- Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
- Drys flormelis over bollerne inden servering.
|
|
Tip
Læg bollerne i papirsforme. Det ser rigtig pænt ud og så undgår du også at bollerne klistres sammen under hævningen eller bagningen. |
|
| |