Smelt bagemargarine og tilsæt mælk. Blandingen skal være håndvarm (ca. 37°). Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt sammen. Den skal være meget blød, så hold evt. lidt af melet tilbage. Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse. Rul dejen ud til et kvadrat på et meldrysset bord. Skær dejen ud i 16 firkanter og læg en klat fyld på hver. Fold dejen godt sammen omkring fyldet og sæt bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Tænd for ovnen og stil den på 220° og lad bollerne efterhæve lunt og tildækket i ca. 30 min. Bag bollerne ved 220° i ca. 13-15 min. og lad dem køle helt af på en bagerist inden du pynter med glasur.
|
|
Fyld 1: 100 g revet marcipan 1 revet æble 50 g bagemargarine
Æltes sammen.
Fyld 2: 100 g svesker uden sten, hakkede 50 g sukker 50 g bagemargarine
Æltes sammen. |