2 voksne og 2 børn:
500 g torskefilet
salt og peber
600 g bagekartofler
3 gulerødder
2 porrer
1 spsk olivenolie
½ potte timian
Sauce:
2 skalotteløg
1½ dl hønsebouillon
2 dl madlavningsfløde
1 spsk fiskesennep eller dijonsennep
lidt finthakket purløg
Skær torskefileten i 4-6 passende portionsstykker, læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Sæt fadet i køleskabet til fisken skal bages 10 min. før spisetid.
Bland kartofler og gulerødder i mindre tern og porrer i skiver sammen med olivenolie, groft plukket timian, salt og peber. Bages i ovnen ved 200° i 30-35 min. til de er møre. Bag torsken med i ovnen i de sidste 10 min. af tilberedningstiden.
Kog skalotteløg i små tern i hønsebouillon i 4-5 min. indtil der er 1 dl tilbage. Tilsæt fløde og kog fortsat et kort øjeblik. Tag gryden fra varmen, pisk den grove sennep i og krydr med salt, peber og finthakket purløg.