Doughnut-muffins
Det er vigtigt at pensle de lune muffins med smeltet smør, lige før der drysses kanelsukker over. Hvis man venter for længe, kan sukkeret nemlig ikke hænge ordentligt fast.
Til ca. 12-14 stykker
175 g smør, plus ekstra til at smøre med 3½ dl flormelis 2 store æg, let sammenpiskede 5 dl hvedemel ¾ spsk. bagepulver ¼ tsk. natron 1 nip salt ½ tsk. friskrevet muskatnød 2½ dl sødmælk
Pynt: 1 dl sukker, blendet til finere korn 1 tsk. stødt kanel 2 spsk. smør, smeltet
Formvarm ovnen til 180 grader. Smør en muffinsform med 12 huller.
Kom smør og flormelis i en stor skål og pisk det let og cremet. Tilsæt æggene lidt ad gangen og pisk godt undervejs.
Sigt mel, bagepulver, natron, salt og muskatnød sammen. Kom halvdelen ned i æggemassen sammen med halvdelen af mælken Vend forsigtigt mel og mælk ind i massen og gentag derefter med resten af melet og mælken.
Fordel dejen i muffinsformene – ca. totredjedel fyldte – og bag dem i 15-20 min., eller til de er gyldenbrune og faste.
Bland det blendede sukker og kanel sammen. Pensl de halvvarme muffins med smeltet smør og drys kanelsukkeret over.
|