Rabarberkage, som vor moder lavede den. Servér med flødeskum eller crème fraîche.
100 g mandelmel
75 g mel
200 g flormeles
50 g honning
125 g smeltet smør
6 æggehvider
75 g sukker
Kompot:
500 g rabarber
150 g sukker
1 dl blodappelsinsaft
Ev. 1/4 l piskefløde eller et lille bæger crème fraîche
Vask rabarberne, gem to stilke og skær resten i mindre stykker. Bring dem i kog med 150 g sukker og saften fra blodappelsinen. Det skal simre i 20 minutter, og derefter dryppe godt af. 250 g af kompotten skal bruges i kagen. Resten serveres til.
Mandlerme smuttes og hakkes meget fint i en blender. Mandelmelet blandes med almindeligt mel og flormelis.
Pisk æggehviderne (som har stuetemperatur) og tilsæt langsomt 75 g sukker, mens der piskes, til hviderne er blevet luftige.
Vend melblandingen i de piskede æggehvider.
Før det er helt blandet sammen, tilsættes det smeltede smør og honning.
Rør de 250 g kompot i dejen, som nu hældes i et smurt fad.
Skær de to stilke rabarber i små stykker og fordel dem over dejen. Pres dem lidt ned i blandingen.
Bages i ca. 50 minutter i en forvarmet ovn ved 160 grader, til overfladen er gylden og sprød.
Servér med resten af kompotten og evt. flødeskum eller crème fraîche.