Mel, æg, øl, vand og olie røres sammen og krydres med salt og peber. Lad dejen hvile en time på køl. Herefter vendes de stiftpiskede æggehvider i.
Rejerne dryppes i dejen og steges i friture 3 minutter ved 180 grader (brug evt. et stegetermometer til at måle temperaturen med).
Creme fraiche, mayonnaise, engelsk sauce og chili røres sammen. Purløg og persille hakkes fint og tilsættes. Smages til med salt peber og citronsaft.
Kryddersaucen serveres med de stegte rejer, lune flutes og citronbåde. |
|
4 personer
200 g Honduras rejer
250 g mel
1 æg
2 dl øl
1 dl lunken vand
½ dl olie
2 stift piskede æggehvider
2 l fritureolie
Kryddersauce:
1 dl creme fraiche
1 dl mayonnaise
2 spsk engelsk sauce
1 knsp chili
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket purløg
salt og pber, frisk fra kværn
|