Kartoffelgratin med Munster ost
Munster ost smeltet i fløde er utrolig fin hældt over taglagte kartofler.
500 g kartoler 150 g Munster ost, skorpen fjernes og skæres i tern [Vi bruger gerne Gouda ost i stedet for] 4 spsk piskefløde [Vi bruger 1 Maizena madfløde 7 % i stedet for piskefløde og mælk] 1½ dl mælk 2 spsk friskklippet purløg
Friskrevet muskatnød Salt og friskkværnet sort peber
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver eller mundrette tern. Kog kartoflerne i letsaltet vand ca. 10 min, til de er møre. Hæld vandet fra og kom dem i et fratinfad.
Formvarm grillen. [Vi bruger varmluftsovnen, 200 grader].
Bland ost, fløde og mælk i en lille gryde. Opvarmes langsomt, til osten er smeltet. Må ikke koge. Tages af varmen. Rør purløg eller persille i tilsæt musket efter smag og krydr let med salt og peber. Hæld blandingen over kartoflerne.
Grill/tilbered, til overfladen er gyldenbrun. [Vi sætter i ovnen i ca. 30-35 min].
Server straks.
|