Klassens-time-kage
1 kage rækker til 25-30 stykker
250 g blødt smør 350 g sukker 4 æg 500 g hvedemel
4½ tsk bagepulver
1 dl kakao
3 tsk vaniljesukker
3 dl mælk
Smørcreme: 125 g flormelis
3 spsk kogende vand
250 g blødt smør
(denne creme undlader jeg gerne)
Rør smør og sukker godt sammen.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dejen godt ind imellem.
Bland mel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen, og rør det i dejen skiftevis med mæken.
Hæld dejen i en lille smurt bradepande (ca. 25 x 30 cm), og bag kagen nederst i ovnen.
Kagen bages ved 175 grader i ca. 1 time.
Smørcremen: Rør flormelis og vand sammen, og pisk det bløde smør i glasuren lidt efter lidt. Flæk kagen og læg den sammen med smørcremen.
|