Makroner med kaffe og hasselnød
Makroner laves traditionelt med knuste mandler. I denne opskrift bruges hasselnødder, som ristes let, før de knuses, men du kan også bruge valnødder i stedet for.
Giver 20 stk.
Spiselige rispapir (har bare brugt almindeligt bagepapir) 115 g hasselnødder uden skal 225 g strøsukker 1 spsk. rismel 2 spsk. kaffepulver fx med hasselnøddesmag (har bare brugt nescafé) 2 æggehvider Strøsukker til at drysse med
Forvarm ovnen til 180 grader. Læg rispapir på to bageplader. Læg de afskallede hasselnødder på en bageplade, og bag dem i 5 minutter. Køl dem af, som dem i en foodprocessor, og kværn dem fint.
Bland de kværnede nødder med sukker, rismel og kaffe. Rør æggehviderne i og rør en temmelig stiv pasta.
Med en ske hældes pastaen op i en sprøjtepose med glat spids på 1 cm. Sprøjt runde klatter på rispapiret med plads imellem.
Drys hver makron med en smule strøsukker og bag dem i 20 minutter, eller til de er lysgyldne. Flyt dem over på en rist for at køle af. Fjern overskydende rispapir, når det er helt koldt. Serveres straks, eller opbevares i en lufttæt beholder i op til 2-3 dage.
|