Makrontærte med æbler og kanelfløde
Til 6-8 personer
4 æggehvider
50 g sukker
250 g knuste makroner
75 g hvedemel
125 g smeltet smør
2-3 (250 g) skrællede æbler i tynde både
1 spsk mandelflager
Kanelfløde:
1 dl piskefløde
1 tsk stødt kanel
1 spsk flormelis
1 dl creme fraiche 38 %
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til marengs.
Vend knuste makroner, hvedemel og afkølet, smeltet smør forsigtigt i marengsen.
Vend æblebådene i marengsdejen og kom den i en tærteform, beklædt med bagepapir.
Drys med mandelflager og bag kagen ved 160 grader i ca. 1 time.
Pisk fløde, kanel og flormelis luftigt og pisk til sidst creme fraiche i.
Kagen serveres lun eller kold med kanelfløde til.
|