Ser ud som en almindelig bolle, men inden i gemmer sig et sødt og lækkert fyld.
ca. 30 stk.
Ingredienser
200 g smør eller margarine
½ liter mælk
50 g gær
½ g sagran (1 brev fra Santa Maria)
1 tsk. salt
1½ dl sukker
16 dlhvedemel
Fyld af
100 g smør eller margarine
2 dl brun farin
Toppings
Æg
Perlesukker
Smelt fedtstoffet og bland det med mælken. Smuldr gæren i en skål og tilsæt væsken. Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt safran, salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter.
Bland smør og farin sammen til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og tril den til to stænger, der skæres i 30 stykker. Tryk dem flade. Fordel fyldet på dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen til en glat bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir - brug gerne papirsforme - og lad dem hæve under et klæde i 30 minutter. Sæt oven på 225 grader.
Pensl med pisket æg. Drys med perlesukker.
Bag bollerne midt i ovnen ica.10 minitter.