Lun sommertærte med rababer og jordbær
Tærten er bedst, når den er lun eller helt varm. Det smager dejligt at servere crème fraîche ... det lidt syrlige passer fint til den for nogen lidt søde tærte.
400 g rababer
250 g jordbær
½ dl mel
2½ dl sukker
1 tsk vanille
2 æg
2 dl mandelmel (1 dl mel + 1 dl ekstra fint hakket mandler)
13/4 mørk farin
80 g blødt smør (stuetemperatur)
Rababer og jordbær skyldes og skæres i henholdsvis stykker og skiver.
Læg rababer og jordbær i bunden af et tærtefad.
Æg og sukker piskes, og mel og vanille røres i.
Dejen hældes over rababerne og jordbærene.
Mandlerne hakkes til fint mandelmel og blandes med hvedemel.
Farin og smær smuldres med melblandingen og drysses over tærten.
Tærten bages ved 200 grader i 40 minutter.
|