Det er længe siden jeg har prøvet at lave denne tomatsuppe, men jeg husker den som super god.
Til 2-3 personer
1 stort finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
2-3 spsk. olivenolie
1 ds. purerede tomater (ca. 500 g)
2½ dl grøntsagsbouillon
1 dl fløde
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. finthakket persille
lidt cayennepeber
salt og peber
Tilbehør:
4-6 skiver hvedebrød smurt med smør og drysset med revet ost og gratineret i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 200 grader.
Til suppen klares løg og hvidløg i olien. Tomater, bouillon og basilikum tilsættes, og suppen koger svagt i 10 minutter. Tilsæt fløde, kog igennem, og smag til med krydderier. Rør halvdelen af persillen i, og drys med resten. Servér suppen og brødene rygende varme.