Profiteroles
Det er hurtigt og enkelt at bage en omgang vandbakkelser. Og det er slet ikke så svært at lykkes med det, hvis man blot husker ikke at åbne ovnlågen de første 20 minutter af bagetiden. Ellers falder vanbakkelserne sammen. Her er dels en grundopskrift på dej og dels forslag til lækkert fyld.
Til 4 personer
Vandbakkelsesdej:
2 dl vand
75 g smør
½ tsk. salt
100 g mel
2 æg
Vand, smør og salt smeltes hurtigt sammen uden at koge. Tag gryden af varmen og rør melet i. Sæt gryden over igen og rør dejen , til den slipper gryden.
Hæld dejen over i en skål og rør æggene i ét ad gangen, til dejen er glat.
Fyld dejen i en sprøjtepose med glat tylle eller stjernetylle og sprøjt dejen ud på bagepapir i den ønskede facon.
Sæt kagerne i ovnen ved 250 grader og skru straks ned til 200 grader. De bages 25-45 minutter, alt efter størrelse.
Lad kagerne afkøle på en rist.
|